Tannsteinrens/Airflow

Tannsteinrens / Airflow

FJERNING AV BELEGG OG MISFARGING MED AIR FLOW

Vi tilbyr tannpleie med behandlingen Air Flow – sandblåsing av tennene, som på en meget effektiv og smertefri måte fjerner belegg og misfarging. Tennene sandblåses med vann og natriumbikarbonat. Misfarging av røyk, rødvin, kaffe og lignende fjernes. Resultatet er glattere, renere og hvitere tenner. Metoden er skånsom og behagelig og gir et resultat som varer i ca. 6-12 måneder.

Fjerne-belegg-og-misfarging-med-air-flow

FJERNING AV TANNSTEIN

Noen er mer utsatt enn andre for å få tannstein. Dette kan være genetisk betinget, og avhenger av hvordan den enkeltes spytt er sammensatt.

Etter undersøkelsen er det vanlig at tannlegen eller tannpleieren fjerner tannsten og misfarging fra tennene. Tannsten består for det meste av kalkstoffer fra spyttet som avleires og legger seg på tannflaten som et hardt belegg. På tannsteinen har det lett for å feste seg nye bakterier, som igjen kan gi tannkjøttbetennelse og vond lukt.

Det sitter så godt fast at det er nærmerst umulig å fjerne på egen hånd med tannbørsten. Mye av det vi inntar i det daglige kan misfarge tennene. Dette gjelder for eksempel kaffe, te, røyk, snus og rødvin. Slike misfarginger legger seg som et mørkt belegg på tennenes overflate og kan også være vanskelige å fjerne selv. Tannlegen eller tannpleieren har derimot mulighet til å fjerne både tannsten og overfladiske misfarginger ved å rense, pusse og polere tennene. Tannstenen fjernes enten med maskin eller ved å skrape den bort med håndinstrumenter. Misfarginger kan poleres bort med en spesiell pussepasta som inneholder ekstra slipemiddel. Alternativt går det an å benytte saltblåsing for å fjerne misfargingene.

For å forebygge tannsten anbefaler vi å pusse tennene 2 ganger daglig, og bruke tanntråd, tannstikker og spesialbørster.

DÅRLIG ÅNDE

Dårlig ånde kan være et resultat av flere ulike faktorer knyttet til tannhelse. I tillegg spiller den generelle munnhygienen en stor rolle for hvordan pusten oppfattes av andre. Mye bakterier i munnen, fører til dårlig ånde.

For å være sikker på at problemer med pusten ikke er knyttet til tannhelsen din, kan du få tannpleie / renset tennene hos tannpleier. Da vil du raskt få avdekket om det er mer alvorlige diagnoser som ligger bak eventuelle problemer med ånden.
I tillegg vil det bidra til å forebygge hull og andre problemer med tennene.

Tannamiklinikk_undersøkelse

Her finner du oss >>

Kjørebeskrivelse på Google Map >>

Kontakt